Упорити гъбички по ноктите? Тези домашни средства ще ви помогнат

Упорити гъбички по ноктите – тези домашни средства ще ви помогнат

Когато гъбичките по ноктите започнат да се развиват, нокътят става дебел, жълт и чуплив.

Веднага след като инфекцията се разпространи, ноктите могат да се отделят от пръста.

Причините за появата им са много, включително неспазването на хигиенните правила и отслабването на имунната система.

Има основни средства за борба и лечение на тези проблеми и кожни инфекции.

1.Ябълков оцет
Ябълковият оцет има антимикробно действие. Помага за премахване на гъбичките. За тази процедура смесете равни части вода и ябълков оцет и накиснете пръстите си в тази смес за половин час.

След това ги подсушете добре. Правете тази процедура веднъж на ден в продължение на няколко седмици.

Можете също да използвате още едно ефективно средство: смесете 1 супена лъжица оризово брашно и 2 супени лъжици ябълков оцет.

Нанесете върху ноктите и оставете да действа за 5-15 минути. След това просто изплакнете с вода и подсушете добре. Повтаряйте всеки ден в продължение на 2-3 месеца.

2.Сода за хляб
Содата, въпреки че не убива гъбичките, няма да им позволи да се разпространят допълнително.

Смесете 2 части сода с 1 част топла вода. Нанесете пастата върху засегнатите нокти и оставете за 20 минути. Повтаряйте процедурата 2 пъти на ден в продължение на 1-2 месеца.

Можете да посипете сода в обувките си и да я оставите да действа цяла нощ и на сутринта да я почистите. Това ще предотврати повторното заразяване с гъбички.

3.Масло от чаено дърво
Маслото от чаено дърво притежава противогъбични и антисептични свойства, които помагат за премахване на гъбичките по ноктите.

Почистете заразените нокти със спирт. След това нанесете няколко капки масло от чаено дърво. Правете това поне 1-3 пъти на ден в продължение на 1-2 месеца.

4.Масло от риган
Маслото от риган има антисептични и противогъбични свойства, които помагат да се отървете от гъбичките. Смесете 5 капки масло с 2 супени лъжици зехтин, навлажнете парче памук и нанесете върху засегнатия нокът. Оставете за 1 час. След това използвайте четка за зъби, за да изтъркате горния слой на нокътя. След това изплакнете с топла вода. Правете това веднъж на ден в продължение на 4 седмици.

5.Листерин
Листеринът действа и като антисептично и противогъбично средство. Смесете равни количества листерин и ябълков оцет. Потопете парче памук, поставете го на нокътя и оставете да действа 45 минути. След това изтъркайте нокътя с четка за зъби и изплакнете. Правете това всеки ден в продължение на 30 дни.

6.Кокосово масло
Кокосовото масло съдържа мастни киселини, които действат като естествени фунгициди.

Нанесете малко кокосово масло върху нокътя и го оставете да попие. Правете това 2-3 пъти на ден.

Можете дори да смесите 5 части кокосово масло и една част масло от риган. Нанесете върху нокътя и оставете да подейства 10-20 минути. Правете това 2 пъти на ден в продължение на 4-8 седмици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *