Трикове в домакинството, които ще улеснят живота ви

В света има много полезни трикове, за които дори не знаем. Понякога изглеждат малко странни, но след като ги изпробвате на практика, вече не искате да се откажете от тях. Днес ще споделим с вас някои от тези полезни трикове.

Колко пари и усилия са необходими, за да поддържате тоалетната винаги чиста, като в същото време мирише на лятна поляна? Ще отговоря веднага – много пари и много усилия. Но има един начин, който не само пести пари, но и тоалетната постепенно ще става все по-бяла. Нужна ви е паста за зъби. Не е необходимо да е скъпа, просто евтина, но ароматна. Направете няколко малки дупки в тубичката и я поставете в казанчето. Евтината паста съдържа сода, тя ще избели тоалетната. В същото време всеки път, когато пускате водата, тоалетната ще мирише на паста за зъби.

Котешката тоалетна ще ви помогне да се справите с миризмата от обувките. Или по-скоро не самата тоалетна, а пълнежа за нея. Поставете обувките си в торбичката с пълнеж. И я затворете. До сутринта от миризмата няма да има и следа.

Ако в къщата свърши препаратът за миене на съдове или наистина искате да спестите пари, тогава този метод на миене на съдове определено ще ви хареса. Направете дълбоки разрези отстрани на гъбата. Поставете няколко малки парчета сапун в средата на разрезите. Гъбата ще се пени дълго време и ще можете да се справите без препарат за миене на съдове.

Когато летният сезон приключи, в къщата винаги има много плодове и зеленчуци. За да ги съхраните за много по-дълго, поставете няколко гъби за миене на чинии в съда, в който сте ги поставили. Гъбите ще абсорбират влагата, която отделят зеленчуци и миризмата.

Много е разочароващо, когато на любимата ви дреха се появят малки влакнести топчета. Използвайте фина шкурка. С леки движения бързо ще се отървете от всички топчета.

Когато в къщата има животни, тогава космите са навсякъде и нищо не може да се направи. Има много начини да се справите и един от тях е гумената ръкавица. Но ако гумената ръкавица е напръскана с лак за коса, тогава дори онези косми, които са полепнали здраво по дивана, нямат шанс.

Съгласете се, такива трикове в домакинството могат да улеснят живота на всяка домакиня.

Facebook Notice for EU! You need to login to view and post FB Comments!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *