10-те места, които са най- големия развъдник на вируса и трябва много да се пазите –

Настъпи труден период за цялото човечество. Разбира се, много по-лесно е да останете вкъщи, отколкото да рискувате здравето си на улицата. За периода на карантина препоръчваме укрепване на имунитета чрез хранене и физически упражнения.

И трябва да бъдете по-внимателни, следете чистотата на ръцете си и предмети на честа употреба. И с какви предмети трябва да внимавате.

Количките в магазина

Сред малкото публични институции, на които е разрешено да работят по време на карантина са огромните супермаркети . Не ви призоваваме да се откажете да ги посетите, защото там можете да закупите максимум продукти, без да губите време в други магазини.

Но трябва да се придържате към някои правила . Например, най-малко сто души на ден влизат в контакт с дръжката на количка. Не бъдете твърде мързеливи, за да я дезинфекцирате преди употреба, а след това да почистете ръцете си .

Чанти

Хранителни стоки и пластмасови торбички за многократна употреба със сигурност са удобни в ежедневието. Поради факта, че ги използваме често и преди и след това, като правило, ръцете да се мият, вредните бактерии се натрупват по дръжките им .

Затова препоръчваме да измиете или дори да почистите дръжките с плат , дори пластмасови торбички, като използвате с дезинфектант.

Мобилни телефони

Мобилните телефони в наши дни се считат за основни джаджи за повечето хора. Като се има предвид, че някои дори спят със средствата си за комуникация, почистването на мобилен телефон е необходимост. Дори алкохолни кърпички са подходящи за това .

бутони

Ако на телефона ви остават само вашите микроби, тогава върху бутоните на асансьора, банкомата, терминала и звънеца на вратата те остават от хиляди хора. Ето защо е толкова важно да носите ръкавици . Не е необходимо да са гумени. Използвайте плат и просто ги измивайте вечер.

Хартиени пари

Същото важи и за банкнотите. Само за няколко дни всяка от тях може да премине през безкраен брой собственици. Ако е възможно, препоръчваме да плащате с кредитна карта и да използвате хартиени пари само когато носите ръкавици.

Кърпи за ръце

Вкъщи е важно да смените кърпи, за да избършете ръцете си възможно най-често. Факт е, че в голямо семейство те се замърсяват по-бързо и не всеки се придържа към правилото от 30 секунди по време на измиване. Фактът, че всеки член на семейството трябва да има собствена кърпа за баня,

На обществени места, при липса на умивалник със сапун или хартиени кърпи, препоръчваме използването на антисептик .

Ключовете

Подобно на чантите, ключовете от къщата и колата много рядко са напълно дезинфекцирани. Защото дори в нашите ръце тези обекти прекарват само няколко минути дневно, през това време те успяват да предадат на нас много бактерии и микроби. Но не се притеснявайте, обикновеният алкохол ще се справи с тях без проблеми.

Това не са само дръжките на вратите на магазини, аптеки и вратите. Дори в собствения ви апартамент не можете да потърсите чистотата на тези вещи. Следователно, по време на карантинния период човек не трябва да провежда само редовна вентилация, но и висококачествено почистване .

офис

В случай, че отидете на работа под карантина, не забравяйте, че документите, химикалки , гумички, таблети и други офис артикули също минават през ръцете ви. Не докосвайте устата и очите си, а след употреба дезинфекцирайте и не мийте повече ръцете си.

Мислите ли, че подобни съвети през карантинния период ще ви помогнат? Бъдете внимателни, защото не можете да се шегувате със здравето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *