Експерти посочиха симптоми, показващи, че сте заразени с новия щам на К-19

Във Великобритания се говори за симптоми на коронавируса, различни от класическите три – треска, кашлица, промени в обонянието или вкуса. Понастоящем има активност на мутации на коронавируса: регистрира се увеличаване на инфекциите с британския  щам и южноафриканския вариант.

В тази ситуация местните служители в областта на общественото здравеопазване препоръчват на съгражданите да могат да разпознават възможно най-много възможни симптоми на коронавирусна инфекция, а не само класическите признаци.

„Нарастват опасенията, че хората са наясно само с три симптома, съобщени от СЗО: треска, нова, постоянна кашлица и загуба на миризма или вкус. Такъв стеснен фокус е сериозна грешка, тъй като хората могат да се заразят без дори да знаят и неволно да го разпространяват вместо самоизолация “, пише в публикацията Express.

 

Експертите са изброили седем възможни симптома на коронавируса, които излизат извън класическите рамки.

„Коронавирусът може да причини болки в тялото, болки в гърлото, диария, конюнктивит, главоболие, кожни обриви или обезцветяване на пръстите на ръцете и краката“, предупредиха те.

 

Изданието също съобщава, че голяма група британски общопрактикуващи лекари (над 140 души) са призовали NHS да актуализира официалния списък на симптомите, за да определи случаите на COVID-19. Те подписаха отворено писмо, написано от д-р Алекс Сохал, почетен старши преподавател в катедрата за първично здравеопазване, Лондонския университет „Кралица Мери“ Той препоръчва да включи следните седем физически промени в официалния списък с признаци на коронавирусна инфекция:

– хрема

– запушване на носа,

– възпалено гърло,

– главоболие,

– умора,

– дрезгавост на гласа

– мускулна болка.

Източник: https://zdrave.to/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *