С това просто средство ще прогоните хлебарките веднъж завинаги

Сместа действа като страхотна примамка и е гаранция, че насекомите няма да припарят повторно до кухнята ви

Кое е най-доброто средство срещу хлебарки? Всички домакини започват да задават този въпрос щом плашещите твари започнат да тичат из кухнята им.

 

Опасността, която представляват хлебарките, ви принуждава незабавно да изтичате до магазина за качествен препарат. Но няма нужда да бързате за никъде. Защото   ще ви разкрием едно отлично средство, което (при добро стечение на обстоятелствата) може да приготвите, без да напускате дома си.

Сместа действа като страхотна примамка и е гаранция, че хлебарките няма да припарят повторно до кухнята ви. Основният й компонент е борната киселина, която се счита за най-ефективното средство срещу тази напаст. Тя не само отблъсква насекомите, но и ги унищожава напълно.

 

Между другото, рецептата е изключително проста. Борната киселина под формата на прах трябва да се смеси с грис, жълтък, захар (или пудра захар) и ванилин.

Тази рецепта е добра, защото не е необходимо да варите нищо предварително. Но, ако имате желание, може да сготвите гриса. Ако пък случайно не разполагате с такова нещо, може да използване картоф.

 

Ванилинът и захарта действат като ароматизатор на примамката. По този начин хлебарките няма да усетят какво се крие в стръвта. Друго предимство е, че хлебарките нямат имунитет към този компонент. Така че резултатът е гарантиран.

Както всяко друго средство срещу вредители, сместа с борна киселина изисква повишено внимание. Дръжте децата и животните далеч от нея и я използвайте само през нощта, когато хлебарките са най-активни.

 

След като приготвите примамката, трябва да я разпръснете край местата, където най-често се появяват насекомите –  пукнатини в первази, под кухненската мивка, в шкафовете и на други места, откъдето могат да изпълзят.

Кухнята трябва да бъде затворена през нощта. На сутринта съберете всички хлебарки, изхвърлете ги в в тоалетната и пуснете водата. Някои от тях най-вероятно все още ще са живи и в състояние на шок, затова трябва да играете на сигурно.

Според много домакини това е най-доброто лекарство срещи хлебарки. Ето защо, ако имате проблеми с тези насекоми, ви съветваме да се възползвате от рецептата. /jenata.blitz.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.