7 гениални начина да имаме блестяща от чистота баня


7 гениални начина да имаме блестяща от чистота баня

Как може да бъде лесно почистването? В крайна сметка, това не е висша математика. В нашето супер-активно време за модерната домакиня е важно не само чистотата в къщата, но и за да е чиста възможно най-бързо и лесно!

За да се улесни и ускори процесът на почистване, има прости, но много необходими трикове и те се изпълняват практически без химикали.

Защото с парче лимон, щипка сода и още няколко доказани компоненти можете да почистите всички повърхности в банята, без да навредите на здравето си!

Подготвили сме за вас 7 великолепни трика, с които почистването на банята ще бъде по-лесно и по-ефективно. Идеална чистота само за 60 минути!

Как да почистите банята у дома

Снежнобяла баня

За да се отървете от пожълтелите части на ваната, за да ѝ придадете нов, снежнобял вид, като от момента, когато сте я купили, за да се отървете от бактерии и мръсотия, просто се нуждаете от този прекрасен инструмент!4 литра топла вода се смесват с половин чаша оцет, чаша алкохол и една четвърт чаша сода. Нанесете този продукт върху повърхността и го оставете за 15 минути. След това измийте със студена вода. Ще бъдете изумени колко лесно е да се измие!

Чист душ
Ако живеете в район с много твърда вода, вероятно сте забелязали как водата от душа е блокирана от котлен камък. Няма нужда да купувате нова слушалка – с помощта на оцет ще си помогнете да почистите депозитите.Ако наслагванията от душа не се отстраняват и има много утайка, се изсипва оцета в найлонова торбичка и се завързва така, че дюзата да е напълно потопена в сместа. Оставете продукта за два часа, след което го измийте с топла вода.

Чисто огледало

Почистването на огледалата не е никак трудно, дори и да нямате подръка почистващ препарат! За да направите това, просто напръскайте смес от водороден прекис и сода за хляб, след което измийте с гъба.

Можете да използвате и крем за бръснене – след което огледалата не само ще блестят, но и ще спрат да се замъгляват!

Чиста тоалетна
Направете разтвор от 10 мл топла вода, 3 г сода и 2 г лимонов сок (постепенно разбъркайте сока). Използвайте този инструмент за почистване на ръба на тоалетната.
След нанасяне на разтвора изчакайте 2 часа и го измийте с четка за тоалетна. Тази процедура е особено ефективна за отстраняване на пръстена от варовик, който често се появява на нивото на водата в тоалетната.

 

Тоалетна четка

Това е ефективен начин, след който старата тоалетна четка ще блесне бяла и отново чиста.
Поставете четката в контейнер (за който няма да ви е жал да изхвърлите по-късно) с концентриран почистващ препарат. Добавете половин чаша сода, 2 супени лъжици сол, една четвърт чаша оцет и залейте всичко с вряща вода. Час по-късно четката ще бъде като нова.

Блестящи смесители
Изчистването на ръждата е много по-лесно, отколкото си мислите. За да направите това, залейте сол върху ръждата и след това лимонов сок отгоре.

Лимоновият сок ще се разтвори и солта ще абсорбира ръждата в себе си. Оставете този разтвор през нощта и измийте с вода на сутринта. Ще бъдете приятно изненадани от резултата!

Свеж таван

Лесно е да се отървете от петна и прах по тавана, ако заредите кофата с вода и оцет в съотношение едно към едно. С помощта на обикновен парцал измийте тавана на банята с това решение.
Съвет: За да предпазите очите си от капки оцет, поставете очила преди почистване.

Сега знаете как да направите вашата баня красива, свежа и чиста без никакви проблеми. Не забравяйте да запазите тези трикове за бързо почистване!


Ще е полезно приятелите ви да научат за тези домашни трикове. Не забравяйте да споделите тази статия с тях! Също така ще се радваме, ако ни кажете в коментарите как почиствате банята .