Случайно забравих салфетка в прането и сега всичко е в бели парченца. Добре че съседката ме светна – то било бързо и лесно:


Понякога поради непредпазливост перем хартиената салфетка заедно с дрехите, което оставя бели следи върху прането . За съжаление в този случай цялата работа отива на вятъра и дрехите трябва да се перат отново. Има обаче един метод, който може да спаси положението.

пране бели частици

Ако не проверим джобовете на дрехите преди пране, може да се наложи да се тревожим как да се отървем от хартиените салфетки от прането по-късно. За щастие, един трик може да направи това бързо и лесно.

Какво да направите, ако сте изпрали хартиена кърпа с дрехите си?

Такава неприятност може да се случи на всяка домакиня. Такава грешка винаги води до разочарование, защото трябва да помислите как да действате в такава ситуация. След пране дрехите се покриват с бял слой, който може да бъде наистина труден за отстраняване. В такава ситуация обаче можете да опитате един прост трик, който ще ви помогне да премахнете тези замърсявания. Няма да е необходимо да използвате нищо специално: всичко, от което се нуждаете, е обикновена гъба за чинии .

Как да премахнете остатъците от салфетка от прането?

Използвайте най-обикновена гъба за миене на чинии. Формата и цветът й нямат значение. Ако нямате гъба, използвайте микрофибърна кърпа като алтернатива. Накиснете я във вода и изстискайте излишната вода – гъбата трябва да е леко влажна. Избършете повърхността на прането с навлажнената гъба. Направете това много внимателно. Грапавата повърхност на гъбата и влагата ще помогнат за бързото и ефективно отстраняване на остатъците от хартиената салфетка.

почистване с гъба

Можете също така да използвате колектор за мъх, който е чудесен за събиране на цветен прашец или косми от домашни любимци, или широко тиксо, което трябва да се навие на руло със залепващия слой отвън. Залепващата лента ще ви помогне да съберете остатъците от салфетката, за да не се налага да перете отново дрехите си.

премахване остатъци от салфетка

Вече знаете какво да правите, ако случайно забравите да махнете салфетката за еднократна употреба преди пране.