Извънредно! ГЕРБ заплашиха президента: Ние сме великолепни! Рано или късно ще приключиш в

Скрит в кристално чиста бяла мантия и с вождистки блясък в очите президентът оглави похода на всички, които отдавна копнеят да заличат постиженията на управляващите. Това каза в декларация от името на група народният представител от ПГ на ГЕРБ Спас Гърневски по време на петъчния парламентарен контрол, пише Блиц. 

Тъй като в началото на декларацията на Гърневски, голяма част от депутатите от ПГ на „БСП за България“ напуснаха залата, той се обърна към тях: „Популистите така правят, станат на трибуната изплюят си отровата и бягат. Стойте да чуете, къде бягате?“. „Говорите за кражба на годината – кражбата на века стана много по-рано – от 1989 г., когато се пребоядисахте и 20 години разграбвахте държавата. Имаше две истини в тази декларация, която прочетохте – едната е, че признахте, че българското правителство работи великолепно и е направило 2 млрд. лв. излишък от борба с корупцията и сивата икономика. Това, което при вас не стана никога. Второ, тези пари, които харчи българското правителството, се харчат абсолютно законосъобразно“, каза Гърневски и добави, че тези пари отиват за секторни политики.

Гърневски заяви, че олигарсите произтичат от БКП и от Държавна сигурност. „Прави сте, че има четири души богати, в момента осветлени, и те са тези хора. Миналия петък президентът започна с интервю в “Панорама”, когато слушах неговите високопарни, иначе добре наизустени фрази, в мислите ми изплува един спомен от далечната 1992 г., когато първият демократичен български президент Филип Димитров беше решил да започне решителни реформи срещу комунистическата номенклатура и беше пометен от власт. На власт дойде правителство съставено от днешната опозиция и 20 години по-късно всички наблюдатели са единодушни, че това е правителството, създало българската мафия“, обясни народният представител от ГЕРБ.

По думите му днес, 26 години по-късно, правителство на ГЕРБ вече трети мандат получава възможност да лекува страната от раните ѝ. „В „Панорама“ миналия петък се появи президентът, скрит в кристално чиста бяла мантия и с вождистки блясък в очите оглави похода на всички, които отдавна копнеят да заличат постиженията на днешните управляващи. В разрез с конституционните си правомощия на обединител още с първите си слова, с остър и арогантен тон започна да насажда внушения и да чертае разделителни линии. Бе се вживял във все понеприкритата роля на опозиционен лидер“, посочи народният представител от ПГ на ГЕРБ Спас Гърневски.

„Г-н Радев, с какви очи популистки, манипулирайки народа ни, вие самозваният борец срещу корупцията подминавате факта, че за първи път от тези 30 години на прехода, вече година у нас действа мащабен закон за борбата с корупцията. Този закон беше приет с волята на хулената от вас ГЕРБ“, каза още Гърневски и обърна внимание, че единствената партия, гласувала против този закон е БСП, а президентът е наложил вето точно на него.

Гърневски коментира, че в петък президентът е обявил, че не го интересува програмата на правителството, а визията на опозицията, с която се прокламира смяна на системата. „Коя система, г-н президент – тази на очевидния растеж днес или онази от криминалния преход“, попита още Гърневски. „Г-н Радев, уважавайки родните институции.

Позволявам си да ви дам един съвет – прочетете лично вие Конституцията – а не я интерпретирайте през очите на некомпетентни съветници. Влезте в ролята си на на обединител на нацията и излезте от тази на генератор на напрежение, конфронтация и хаос в страната“, призова още Гърневски. Той призова държавния глава да се дистанцира от политиката на двойния аршин.

„Разберете, че не ви влиза в задълженията да сеете интриги в законодателната, изпълнителната и съдебните власти“, обясни още Гърневски. „Още нещо е добре да не забравяте, ако някой си позволи да превърне президентството в семейна хасиенда, няма как рано или късно да не приключи в насрещното движение. Г-н Радев, през 1992 г. като възторжени наивници и опиянени от долетялата демокрация въобще не разбрахме как отминали ченгета с помощта на рафинирани предатели, свалиха първото демократично правителство“, коментира още Гърневски.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *