ТРИК със сода и ориз, който всяка домакиня трябва да знае

Всяка една домакиня трябва да разполага с цял арсенал от тайни и хитрини, благодарение на които да успява да поддържа чистотата в дома си.

Част от домакинството ни са красиви кристални вази, гарафи, бутилки с интересни форми. Най-неприятното е, че повечето от тях са с прекалено тесни гърла и не позволяват да ги почистим.

 

Ако сте ставали свидетели на замърсени вази, чието дъно е покрито със слой мръсотия, то тази статия ще ви е истински полезна. Ще споделим с вас един трик, благодарение на който ще успеете да изчистите до блясък красивите съдове и ще прекратите развитието на микроорганизми.

Какво се случва, когато смесим ориз и сода за хляб?

За да се справите с почистването на съдовете с тясно гърло, трябва да смесите една кафена чаша ориз и половин кафена чаша сода за хляб. Тези две съставки се изсипват в съда, който желаете да почистите и се долива гореща вода. Гърлото се покрива с ръка или капак и започвате да разклащате.

Зрънцата ориз ще премахнат мръсотията, а содата ще сложи край на неприятната миризма, носеща се от съда.

Благодарение на този трик ще успеете да почистите до блясък всяка една красива кристална ваза, с която искате да впечатлите гостите си.

Опитайте и сме сигурни, че ще останете безкрайно доволни от крайния резултат!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.