9 причини защо всеки ден трябва да ядете по няколко лъжички мед и канела –


Може би ви звучи невероятно, но сместа от мед и канела може да излекува почти всички болести!

Всички лекари и диетолози започнаха да препоръчват поне веднъж в деня да консумирате мед и канела на парче хляб за закуска или вместо десерт.

Защо?  Има най-малко 9 причини!

Сърдечни заболявания

Вместо мармалад, хляб намажете си мед заедно с 1 чаена лъжичка канела на прах. Редовната консумация ще ви помогне да заличите дори и хроничен артрит .

Висок холестерол

Смесват се 2 супени лъжици мед и 3 чаени лъжички канела в голяма чаша за чай. След това ще го изпиете, нивото на холестерола ще ви се намали с 10% в рамките на 2 часа.

Артрит

В чаша гореща вода смесете 2 супени лъжици мед и 1 супена лъжица канела на прах. Напитките консумирайте сутрин и вечер. При редовна консумация може да се излекува дори и хроничен артрит.

Настинка

Ако сте настинали, приемайте 1 чаена лъжичка мед с ¼ чаена лъжичка канела . Всяка сутрин, 3 поредни дни консумирайте от тази смес и се избавете от простудата, кашлицата и запушения нос.

Имунитет

Дневният прием на мед и канела на прах, укрепва имунитета и предпазва организма от бактерии и вируси.

Грип

Испанските лекари са открили, че медът съдържа естествени съставки, които убиват вирусите и предпазват организма от грип.

Отслабване

Сварете мед и канела на прах в 1 чаша вода. Всяка сутрин пийте от сместа на празен стомах, половин час преди закуска. Ако редовно консумирате с течение на времето ще забележите загуба на килограми.

Лош дъх

Всяка сутрин мийте устата с топла вода, смесена с 1 чаена лъжичка мед и канела . Това ще ви помогне да запазите свежия дъх през целия ден.

Болки в стомаха

Във всеки форма и да консумирате, смес от мед и канела значително ще намалят болките в стомаха.