Всеки трети е с увреден черен дроб! Ето кои са първите симптоми за увреждане на черния дроб:


За да предотвратите заболявания на черния дроб, трябва да контролирате начина си на живот и теглото. Превенцията е най-доброто лекарство за чернодробни заболявания.
Около 30% от населението на нашата планета страда от заболявания на този орган

Не всеки се замисля за състоянието на черния си дроб. В забързаното ежедневие си позволяваме да ядем мазни храни, а вечер консумираме и алкохол.

 

Всичко това натоварва сериозно този орган.

Лекарите посочват ​​три признака, които говорят за проблеми с черния дроб.

Първият симптом е астеновегетативен.

Пациентът се чувства слаб, уморен, повишава му се телесната температурата и възниква раздразнителност. Също така признак е и честото главоболие.
Вторият симптом, който предупреждава за проблем с черния дроб, е диспептичен. Характеризира се с нарушен апетит, стомашни смущения се редуват с запек, може да се получи подуване на корема, горчив вкус в устата и усещане за тежест от дясната страна на корема. Също така, кожата може да стане бледо жълта и да започне да сърби.
Третият признак е хеморагичният синдром. Той се характеризира с кървене от носа, безпричинно отслабване. Появяват се синини по лицето и тялото без видима причина. Може да започне и подуване на краката. Когато черният дроб не успее да елиминира токсините, се развива енцефалопатия.