Имате ли тези малки червени пъпки върху тялото си? Те могат да бъдат знаци за това сериозно състояние!


Виждали ли сте червени пъпки, разпространяващи се по тялото ви? Много от нас няма да се обезпокоят. Но знаете ли, че в тялото ви може да се случва нещо нередно?

Често се случва изведнъж по тялото на хората да започнат да се появяват малки червени и релефни пъпчици.

Те са изключително неприятни и причиняват силен сърбеж. Доскоро лекарите смятаха, че има най-различни причини за този вид обрив, но последни изследвания го свързват с непоносимостта на организма към глутен.

В повечето случаи се оказва, че червените подутини са симптом за непоносимост към глутен. Глутенът е общ термин за протеините, открити в пшеницата и другите зърнени храни. Когато не можете да смилате такива протеини, червата се възпаляват и се получава реакция, която се проявява на кожата.

 

С глутен са свързани много заболяванията като хипертония, екземи, псориазис, депресия, които са свързани с консумацията на храни, богати на протеина. Имунната система и антителата се справят с тази реакция, което от своя страна предизвиква сърбеж и сухота на кожата. Докато някои развиват тези червени пъпки, някои получават хронична умора или стомашни проблеми.

Ако имате тези червени пъпки, незабавно се консултирайте с Вашия лекар, защото това може да е симптом за екзема или псориазис!