Немски учен обяви: „Ако искате ракът да е далеч от вас и вашите близки- не яжте тези две храни“


Хаузен също показва, че нивото на колоректални заболявания от рак се е увеличило след Втората световна война. Той е уверен, че това е най-пряко свързано с това, че в тези страни е популярно храненета с говеждо месо.

Германският учен и носител на Нобелова награда в областта на физиологията Харалд Цур Хаузен предупреди, че слабо проучен вирус при кравите, може да причини рак при хората.

„Смятам, че домашните животни могат да бъдат преки причинители на рак на дебелото черво при хората

. Разполагаме с експериментални данни, които отиват в подкрепа на тази хипотеза. Това обаче все още трябва да бъде потвърдено „, подчерта Хаузен.

И други учени рано предупреждаваха, че използването на червеното месо (говеждо, телешкото, конско и свинско) увеличава риска от получаване на рак на дебелото черво. Но Хаузен твърди, че опасността идва само от говеждото месо, но колкото и да звучи невероятно, идва и от кравето мляко.

 

„Традиционното обяснение, свързано е с подготовката за хранене на скара, а от тук произтичат твърденията, че това води до образуването на рак. Тази теза прикрива че такива канцерогенни съставки се получават и при пърженето на риба и пилешко месо, а никой не мисли, че използването на пиле и яденето на риба повишава риска от получаване на рак на дебелото черво „, подчертава ученият.
Той разкрива, че ракът на дебелото черво е истинска рядкост в Индия, където говеждото месо не се яде по религиозни причини.

 

Той предполага, че ракът на дебелото заболявания от рак рязко са се увеличили след Втората световна война. Той е уверен, че това е най-пряко свързано с това, че в тези страни е станало популярно увезувањето на говеждо месо.

 

Германският учен добавя, че в споменатите азиатски страни много по-рядко се среща рак на млечните жлези, защото там минимално се използват в диетата си краве мляко и други млечни продукти.
Хаузен в последния брой на научното списание International Journal of Cancer изучава проби от кръв и мляко от крава и в тях открил елементи на ДНК, които могат да принадлежат на неизвестен досега вирус, който може да причинява рак при хората.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.