Забравих какво е това болка в колената откакто започнах да прилагам тези домашни компреси за лечение –


За съжаление почти няма човек, който да няма проблеми със ставите и коленете най- вече, амортизираме ги всекидневно и дори подхождаме пренебрежително понякога към тях, докато не ни заболят и тогава идва истинския ад за нас.

 

Колко стъпки сте направили в живота си, толкова много пъти коленните стави поемат теглото ви. Това е без да споменаваме физическите натоварвания и наранявания. Коляното е една от най-трудолюбивите ни части на тялото, затова е най-податлива на износване. Болката в ставите може да се нарече „ възрастови проблеми“ : те често започват още от средна възраст и са често срещани при по-възрастните хора

 

Според неофициални данни, всеки трети човек знае какво е болката в ставите . Ако проблемите с колената са все още с ниска или средна толерантност, има начин да се отървете от неприятни усещания, намаляване на възпалението и подуване. Изданието ни днес ще ви препоръча да обръщате внимание на доказаните домашни средства.

 

Помогнете на ставите си

Не е известно кой и кога е изобретил да комбинира два активни компонента – мед и аспирин . Въпреки това се оказва евтино, лесно и ефективно средство за защита от болки в коленете . Ще разберем как работи.

 

Болката е сигнал за проблем, който иска помощ. Ще се изненадате, но хрущялът, менискът и синовиалната мембрана (вътрешният слой на ставния сак) не са снабдени с рецептори за болка. Проблеми с тези части на ставата се съпровождат от производството на алгетик . Именно те дразнят рецепторите на болката

Ето защо компресите не са загуба на време. Да, те не оказват пряко влияние върху дълбоките механични увреждания и не могат да лекуват артроза (деформация на ставите) без по-сериозни лекарства. Артрозата често е пренебрегван артрит , а артритът е само възпаление. Тя може дори да не е пряко свързана със ставите, но ако не бъде премахната,  води до по-сериозни проблеми.

Аспиринът е силно болкоуспокояващо , ние сме свикнали да го вземаме за главоболие. Но също така е мощен местен аналгетик . Това означава, че ако ги разтриете с периартикуларни тъкани, това също ще облекчи болката. Задачата е да прониква възможно най-дълбоко и в същото време да не предизвиква дразнене. За това се нуждаете от мед.

Медът е биологично активно вещество . То ще допринесе за развитието на периартикуларните тъкани на ставните течности, ще осигури дълбоко проникване. Ползите от аспириновия мед не само за облекчаване на болката, но и за отстраняване на отока.

 

Рецепта за мед от аспирин

Ще ви е необходимо:

2 таблетки аспирин
1 супена лъжица мед

Това е достатъчно за един компрес, така че ако искате да повторите процедурата, увеличете броя на съставките, запазвайки пропорцията. Таблетките трябва да се смачкат на прах, да се смеси с мед, да се покрият с фолио и да се оставят на топло място за 10 дни .

Когато лекарството за болки в ставите е готово, разтрийте проблемната област (това може да бъде всякакъв вид стави: от пръстите до коляното на крака), превържете го с полиетилен и кърпа над него. По-добре е да се използва вълнен шал : топъл компрес работи по-добре, а студът само влошава състоянието.

 

Облекчаването на болката е важно във всеки случай. Аспиринът облекчава възпалението , нарушава този кръгов процес и често това е достатъчно. Понякога проблемът е в работата на целия организъм: например, много често ставите са свързани с лоша бъбречна функция и натрупване на сол.

За да се предпазите от изтъняване на хрущяла, консумирайте повече продукти с колагена , особено в този случай. Пазете се от студ: охлаждането е сигурен приятел на възпалителните процеси . И, разбира се, никога не довеждайте до състояние, при което компресите вече не помагат. Грижете се за здравето и здравето на близките си, споделете с тях статията!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *