Тази жена имала зъбобол, но лекарите намират нещо в устата ѝ, което се превръща в най-големият й кошмар!


Канадският модел Елизавета Булкоба живее живот, за който другите само могат да мечтаят: Тя била още на 17, а вече била известна, красяла първите страници на списания, със спиращи дъха снимки. За да направи живота си по пълноценен, вече 24-годишната манекенка от Литва решила да има първото си бебе с приятеля си Роман.

Малко по-късно обаче, това, което научава, разтърсва целия ѝ свят.

От няколко месеца красивия модел, превърнал се в майка, имал мъчителна болка и подуване в тежка челюстта.

Но през октомври миналата година тя получава шокиращата диагноза: Елизавета страда от рядка форма на рак на костите.

По време на 16-часова операция, 95% от челюстта й се отстранява от тялото й и костите са реконструирани. Но да започне  с животоспасяваща химиотерапия, лекарите искат възможно най-лошошото за една бъдеща майка: Елизавета трябвало да се откаже от нероденото си бебе.

Младата двойка стои пред мъчително решение, но химиотерапията е единственият шанс на Елизавета за оцеляване. „Бебето беше много активно и аз често говорих с него в корема ми“, спомня си младата жена за вероятно най-мрачните моменти от живота си. Но челюстта на Елизавета не се лекува, както е планирано и лекарят забавя химиотерапията поради усложнения. Забавянето е неописуем подарък за модела: 48 часа преди планираната дата на аборт, лекарите израждат бебето ѝ – 10 седмици до термина, но все още живо.

Нейният син Валентин е истинско чудо и помага на 24-годишната жена да оцелее в лечението: „Той спаси живота ми“. И въпреки, че тя загубила цялата си коса, тялото й опустошено от белези от операции, тя никога не се е чувствала по-красива. Снимки от първата си фотосесия след лечението й се разпространяват по целия свят като горски пожар.

„Когато обичаш себе си, нищо не може да те унищожи, дори рак“, казва тя, вече като 25-годишна. „Всички ваши недостатъци са идеални за нас. Белезите, без коса, всичко, което ви напомня за това какво сте преживели, когато ви открият рак. Чувствам се красива, така че съм красива. “

Иска да покаже с нейните изумителни снимк, че хората могат да намерят своето собствено определение за красота.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *