Стойна Русева: Само за 20 дни победих пародонтозата! Държах всеки ден по два пъти в устата си една лъжичка от тази смес (ЧИТАТЕЛСКО ПИСМО)


Пародонтозата е строматологично заболяване, причинено най-често от лоша устна хигиена и нездравословен начин на живот. Пародонтозата е характерно заболяване за възрастни, но все повече млади се оплакват от симптомите на пародонтоза. Пародонтозата е второто най-разпространено стоматологично заболяване след кариеса. От болестта са застрашени предимно хората над 30-годишна възраст, макар че напоследък са все повече младите, които страдат от пародонтоза. Пародонтозата не е само стоматологично заболяване. Тя е обвързана и с болести на кръвоносната, ендокринната и нервната система.

Стойна Русева признава, че в нейния случай специално, помогнала най-много следната смес. Или така наречената морска вода: „Взимате си близо 200 грама с по-топла водичка и я сипвате в малка бутилка, може и от минерална вода. В бутилката добавяте две-три капки йод, малко сода за хляб – едва на върха на ножа и малка лъжичка обикновена сол. Разбивате го това нещо много хубаво и с него си правите жабурене и гаргара след всеки прием на храна. Уникално действа, след две седмици венците ми се стегнаха и зъбите спряха да се клатят, а бях много зле“, споделя Стойна Русева. Йодът и солта по принцип имат стягащ ефект. Затова те са в състояние да подобрят състоянието на венеца и това съответно да доведе до заздравяване на болните зъби. Източник: Доктор.бг