Диета за прочистване с мед, овесени ядки и кисело мляко-отслабване 5 кг за 4 дни


Диетата, чиито основни съставки са медът и овесените ядки , е особено подходяща за прочистване на организма от натрупаните токсини.

Тя се препоръчва както на тези, които спортуват активно и имат нужда да се разтоварят, без да загубят енергия, така и за хората, целящи отслабване с няколко килограма.

Специалната комбинация между мед , кисело мляко и лимон пък засилва имунната система и не позволява организмът да отслабне прекомерно.

Важно е обаче да не пристъпваме към диетата, ако наскоро сме боледували или ако страдаме от хронична болест или от ясно изразени храносмилателни проблеми.

Според специалистите, разработили диетата , препоръчително е тя да се спазва 4 дни, в рамките на които могат да бъдат свалени от 3 до 5 килограма.
Ето в какво се състои и самата диета. Всеки ден се приготвя меню въз основа на следните съставки:

• 250 грама овесени ядки ;
• половин кофичка нискомаслено кисело мляко;
• 1 супена лъжица мед ;
• кората от 2 лимона, предварително настъргана.

Сместа се приготвя като в дървена купа се поставя първо медът, а след това и настърганите лимонови кори.

Постепенно се добавят киселото мляко и овесените ядки и се разбърква до пълното размесване на съставките. Сместа се оставя да престои през нощта като се съхранява в хладилник. Това е количеството за един от общо четирите дни от диетата.

През всеки един от дните сутрин на гладно се изпива чаша топла вода. След като минат около 20 минути, се изяжда една супена лъжица от сместа с овесените ядки и меда. След това в рамките на деня можете да ядете от нея, когато усетите глад, но не повече от 2 супени лъжици и не повече от 6 за целия ден.

Колкото и строга да изглежда тази диета, тя не е особено трудна за изпълнение. Медът и овесените ядки засищат, пък и спазването й се изисква само за четири дни.