7 Предупредителни признака, че може да имате миома и 7 начина да ги смалите естествено


Миомата е доброкачествен тумор на матката, наричан също фиброид. Важно е да разпознавате предупредителните знаци и да знаете как да се справите с този проблем.

1: Ректално налягане
Когато се появят миоми, те могат да растат към задната част на матката и да натиснат ректума. Освен това, в този случай може да се предизвика усещане за дискомфорт.

 2: Проблеми с пикочния мехур
Ако миомите растат в близост до пикочния мехур, което понякога може да го натисне, причинявайки много по-чести посещения на тоалетната.

3: Подуване на долната част на корема
Когато миомите са големи, тя може да изглежда така, сякаш тази жена е бременна. Има хора, които не ходят на лекар, защото не усещат болката, но знаците са ясни.

4: Болка в гърба
Те могат да бъдат разположени на външната стена на матката, поради което могат да натиснат гръбначния стълб, което впоследствие ще причини болка. Този проблем може да е интензивен след и преди менструация.

5: Продължителна и тежка менструация
Един от най-честите признаци е тежко кървене и продължително време на менструацията.

6: Болезнен секс
Половият акт с партньора ви може да стане болезнен, ако размерът на фиброидите е голям. Това може да се случи в определени пози.

7: Безплодие или често отслабване
Спонтанните аборти и безплодието могат да бъдат причинени от много други причини, но имайте предвид, че миомата също може да бъде и причина.

Като направите просто ултразвуково сканиране, можете да видите дали има наличие на миома.

КАК ДА ГИ ПРЕДОТВРАТЯВАТЕ

1: Управление на стреса
Стресът, както и много други аспекти, е важен и в този случай. Стресът може да отслаби надбъбречните жлези и да причини хормонални дисбаланси.

2: Яжте бобови растения и боб
Храни, които да се консумират, за да предотвратят и да помогнат за лечението на този проблем, са бобовите растения, авокадото, семена от чиа, фасулът и киноа, които са пълни с протеини.

3: Упражнение
Ежедневното упражняване може да помогне да регулирате овулацията си и по този начин да намалите миомите.

4: Плодове и зеленчуци
Наблегнете на плодовете и зеленчуците.

5: Полезни билки
Билки като корен от глухарче и куркума могат да подобрят значително състоянието и да ви помогнат да премахнете фиброидите.

6: Храните за подпомагане на черния дроб
Грейпфрут и цвеклото са много полезни за черния дроб, така че определено трябва да ги включите в диетата си.

7: Напитки

Обърнете внимание, че трябва да избягвате алкохола и кофеиновите напитки възможно най-много, защото те са диуретични и дехидратиращи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *