Страшен грип върлува и ме тръшна жестоко. С тези естествени средства се вдигнах за два дни


Това е времето на годината отново: времето на кашлица, сополи и посещения на лекар. За щастие природата ни предоставя достатъчно естествени антивирусни средства, които се борят срещу настинки и грип – много от които вече имате във вашата кухня.

Не сте сигурни дали е настинка или грип или просто сте прекалено изтощени? Проверете симптомите по-долу, за да разберете

Драска ви гърлото плюс кашлица

диария

главоболие

Хрема

Мускулни болки

умора

гадене

Треска

Ако изпитвате някой от тези симптоми, най-добре е да започнете веднага с естествени средства за защита, които ще ви излекуват. Списъкът по-долу съдържа някои от най-мощните антивирусни препарати на природата, антибактериални средства и имуностимулатори за бързо предотвратяване и / или премахване на този вирус.

1. Ехинацея

Ехинацея е билка, използвана в продължение на стотици години за лечение на настинка и грип. Той съдържа мощни усилватели на имунната система, които увеличават броя на белите кръвни клетки, за да се борят с инфекциите. Тази мощна билка също е показала, че намалява шансовете ви да хванете грип с 58% и може да намали продължителността на обикновения настинък с още един ден и половина.

Ехинацеята може да се закупи под формата на хапче или като чай. Повечето специалисти предлагат препоръчваната доза три пъти дневно за продължителността на симптомите, но не повече от 7 до 10 дни.

2. Витамин С

Витамин С е друг мощен имуностимулатор, който се бори срещу обикновена настинка и грип. Изследванията показват, че клетките на имунната система натрупват витамин С, за да се подготвят за борба с инфекциите и вирусите. Без витамин С тези клетки са по-малко ефективни срещу борбата с патогени, което е равносилно на по-голям шанс да се разболеете.

Повечето експерти препоръчват 1000 до 1500 mg аскорбинова киселина три пъти дневно, когато почувствате, че се разболявате. Можете също да допълвате диетата си с киви, портокали и листни зеленчуци.

3. Бъз

Той също може да съкрати продължителността на настинка и / или грип. Тези плодове са толкова мощни, че проучванията са установили, че са ефективни срещу 10 щама на грипния вирус, като същевременно имат способността да намалят продължителността на симптомите на грип само за 3 до 4 дни.

Има много начини, като най-често срещаните са сиропи или изсушени или на хапчета. Обикновено можете да ги намерите в местния магазин за здравословни храни. За двойно действие търсете смес с цинк и / или ехинацея.

4. Цинк

Цинкът е един от най-ефективните хранителни вещества за предпазване от патогени. Проучванията показват, че дори лекият дефицит на цинк може да потисне имунната ви функция, като позволи на грипове и настинки да застанат точно пред входната врата.

За да предотвратите простуда и грипа, уверете се, че ядете достатъчно храни, богати на цинк. Тиквени семки, риба и стриди са отлични източници. Освен това, можете да пиете добавки с цинк, когато усетите настинка, за да накарате имунната ви система отново да работи.

5. Пробиотици

Едно проучване показа, че хората, които са пили пробиотици на ден, са имали настинка, която е с 2 дни по-кратка и 34% по-малко тежка от тези, които не са го направили. В допълнение, опитайте се да получите богати на пробиотици храни като кисело зеле и кисело мляко.

6. Чесън

Чесънът съдържа силни антибактериални и антивирусни свойства, поради което е приел псевдонима „естествен антибиотик“. Изследванията показват, че основният компонент на чесъна, алицинът, инхибира широка гама бактерии, като същевременно е ефективен при елиминирането на гъбични и паразитни инфекции.

Не забравяйте да ядете изобилие от суров чесън, ако установите, че се разболявате.

7. Мед

Медът се използва от хиляди години като естествен антимикробен продукт. Съвременните изследвания показват, че е ефективен при убиването на най-мощните бактериални щамове, устойчиви на антибиотици, като същевременно повишава имунната система .

Както можете да видите, природата спасява при борба с настинките и грипа. Колкото по-рано хванете симптомите си и започнете с тези естествени средства, толкова по-бързо ще бъдете пощадени от ежегодните симптоми на настинка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *