Известен германски лекар: Ядете тези две храни, затова се разболявате от рак на дебелото черво и на гърдата


Носителят на Нобелова награда в областта физиология – германецът Харалд цур Хаузен – предупреди, че слабо изследван вирус, който се среща при кравите, може да причини рак при хората.

„Смятам, че домашните животни могат да бъдат целта на преките причини за рак на дебелото черво при хората. Имаме експериментални данни, които подкрепят тази хипотеза, но тя все още не е потвърдена. “

Други учени предупредиха, че използването на така наречената “ Червеното месо (говеждо, телешко, конско, овче и свинско) повишава риска от колоректален рак. Но Хаузен твърди, че опасността идва само от говеждо месо и колкото и да изглежда невероятно от мляко.

„Традиционното обяснение е свързано с приготвянето на месо на скара, а оттук и твърденията, че то води до образуването на канцерогени. Тази теза губи от поглед, че същите тези канцерогенни се образуват и при пърженето на риба и пиле, а никой не мисли, че консумацията на риба и птици увеличава риска от рак на дебелото черво „, подчертава Хаузен.

Той разкрива, че в своите изследвания специално внимание е посветил на факта, че в Монголия се яде много червено месо, а че рак на дебелото черво се среща много рядко, както и в Индия, където от религиозни подбуди рядко или изобщо не се яде говеждо месо . Той посочва, че нивото на колоректален рак след Втората световна война се е повишило рязко. Убеден съм, че това е най-пряко свързано с факта, че вносът на говеждо месо стана популярен в тези страни.

Германският учен добавя, че в тези две азиатски страни много по-рядко се среща рак на млечните жлези, защото в тях минимално се използват в диетата кравето мляко и млечни продукти.

В последния брой на научното списание Международен магазин за рак Хаузен, че изучава проби ъф кръв и мляко от крави и че в тях открил „елементи на ДНК, които могат да принадлежат на неизвестен вирус, който може да бъде причина за рак“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *