Яжте мед всеки ден и тези 8 неща ще се случат с тялото ви за добро!


Днес, това, което много хора обичат, е да се радват на здраво тяло. Те биха искали да имат едно нещо, което могат да ползват, и то ще бъде като магическо хапче.

Един от продуктите, които могат да ни помогнат да постигнем добро здраве и фигура е медът. Само 1 супена лъжица мед може да ви помогне и тук ще ви запознаем как да го направите!

1. ПОЧИСТВАНЕ НА КОЖАТА
Медът е антиоксидант. Ако редовно ядете, тялото ви ще бъде почистено от токсини. Също така има антибактериални свойства, които са чудесни за вашата кожа.

2. Износване
Ако искате да се грижите за теглото си, трябва да спрете да ядете захар. Но, медът няма нищо общо. Съставът му е много различен от този на другите подсладители. Медът може да подобри метаболизма ви и това е правилният начин да отслабнете.

3. Намалява нивото на холестерола
Медът не съдържа холестерол. Той съдържа различни хранителни вещества, витамини и минерали, които могат да понижат холестерола. Неговите невероятни съединения ни помагат да се борим с всички лоши холестероли в нашето тяло.

4. СИЛНО СЪРЦЕ
Антиоксидантите, открити в меда, не позволяват на нашите артерии да се стесняват. Независимо от това къде се случва свиването, това може да причини увреждане на паметта, сърдечна недостатъчност и главоболие. Ако изпиете чаша вода с 2 супени лъжици мед, ще го предотвратите.

5. НАЙ-ДОБРА ПАМЕТ
Според изследването, медът се бори със стреса, подобрява паметта и възстановява клетъчната антиоксидантна отбранителна система. Медът съдържа калций, който лесно прониква в нашия мозък и е много добър за функционирането му.

6. ДОБЪР СЪН
Медът съдържа захар, която може да увеличи съдържанието на инсулин в кръвта ни. Когато се увеличи, тя веднага освобождава серотонина, който по-късно става мелатонин, от който се нуждаем, защото това е хормон, който ни предлага добър сън.

7. ЗДРАВ СТОМАХ
Медът има антисептични свойства. Експертите препоръчват да вземете 1 супена лъжица мед на празен стомах. Ще можете да се борите с всяка болест в храносмилателния тракт. Медът също унищожава всички микроби или бактерии в стомаха си, но също така може да лекува малки рани, които могат да се намират в рамките на лигавицата.

8. ОТВАРИРА НЕРЪЖДАТОРНОТО НАПРЕЖЕНИЕ
Доказано е, че медът може да ви помогне да облекчите умората и да успокоите нервите си. Той съдържа глюкоза, необходима за добрата работа на нашите неврони. Той бързо се поглъща в кръвообращението ни, така че успява да облекчи много психически разстройства и незабавно да ви отпусне.

БОНУС: Мед и чесън за здраве

Ако комбинирате мед с чесън, който също има невероятни лечебни свойства, получавате невероятна смес, която е изключително полезна. Това естествено лекарство ще ви помогне да получите оптимално здраве и здрава имунна система.

Имате нужда от следните съставки:

  • малък буркан с капак
  • 1 чаша суров мед
  • 3-4 глави чесън

Обелете чесъна, поставете го в буркана, който сте избрали, и излейте меда. Ако има мехурчета, премахнете ги. Покрийте буркана. Дръжте го на хладно и тъмно място за няколко дни. Вземете една супена лъжица от тази невероятна инфузия всеки ден на празен стомах. Ползите за здравето ще се появят много скоро! Ще бъдете енергични и много здрави!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *