10 лесни начина за пречистване на лимфната система. Само с естествени средства!


Лимфата се нарича жива телесна вода. Тя циркулира през лимфните канали, измива цялото тяло, почиства клетките и отстранява от тялото всички токсини и продукти от разпадането на жизнената активност на вредните вируси и бактерии. Това са лимфните възли, които първо ни показват, че нещо не е наред с тялото.

Ако чувствате постоянна слабост, умора, чест синузит, болки в гърлото, страдате от главоболие, артрит и затлъстяване, за отделите спешно внимание на лимфната система.

Няколко естествени начина на детоксификация, които, действайки по сложен начин, ще спомогнат за подобряване на лимфния поток.

Как да почистите лимфата

1. Вдишвайте по-дълбоко! В тялото циркулира 3 пъти повече лимфа, отколкото кръв, но няма орган за изпомпване на лимфната система. Затова, дишайки дълбоко, вие допринасяте за най-бързото обновяване на лимфата.

2. Движете се повече! Скокове, бързо ходене, разтягане и други физически натоварвания с умерен интензитет имат благоприятен ефект върху подобряването на лимфния поток.

3. Пийте повече вода! Без достатъчно течност, токсините се забавят. Вредните вещества се натрупват, отравяйки тялото. Най-добри резултати получавате, като добавите малко лимонов сок във водата.

4. Забравете сладките газирани напитки! В тези напитки съдържанието на захар е твърде високо. Защо претоварвате тялото си?

5. Яжте пресни плодове на празен стомах! Повечето плодове се усвояват от стомаха ни в рамките на 30 минути. Киселините и ензимите, които се съдържат в тях, помагат да се започне разтварянето сутрин.

6. Яжте зелени зеленчуци! Полученият в тях хлорофил напълно почиства лимфата и кръвта.

7. Яжте ядки!  Редовно снабдявайте тялото си с мастни киселини за активна детоксикация. Орехи, бразилски орех, бадеми, лешници, както и слънчогледови семки, тиквени и лен ще ви помогнат в това.

8. Пийте билкови чайове! Чай като ехинацея, астрагал положително повлияват лимфата. Проверете само ако нямате противопоказания за използването на тези средства.

9. Правете самомасаж! Направете масаж с четка от естествени влакна с дълга дръжка по време на процедури с вода. Кръговите движения изтриват кожата отдолу нагоре: от пръстите на краката до раменете.

10. Вземете контрастен душ! Говори се много за ползите от контрастния душ. Студената вода стимулира работата на почти всички телесни системи!

Никога не е твърде късно да започнете процеса на детоксикация ! Сега можете да започнете, така че скоро ще почувствате вълна от сила и жизненост.
Споделете статията с приятелите си – също е полезно да знаете!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *