Тази отрова унищожава костите ви, но я пиете всеки ден!


Много хора не знаят отрицателните ефекти на газираните напитки върху здравето. Според научните изследвания, има някои от негативните ефекти върху нашето тяло.

1. Първите 10 минути
Чаша газирана напитка съдържа 10 супени лъжици захар, което е 100% от разрешената дневна доза. Фосфорът е отговорен за вкуса в организма.

2. След 20 минути

Има увеличение на глюкозата и инсулина, което води до превръщането на захарта в мазнина в черния дроб.

3. След 40 минути
Кофеинът в напитката се абсорбира напълно в тялото в рамките на 40 минути. Кръвният поток се увеличава и черният дроб произвежда повече кръвна захар. Вашият мозък започва да блокира рецепторите на аденозин хормона, които предотвратяват умората.

4. След 45 минути
Допаминовата секреция се увеличава, което значително се отразява върху това, че се чувствате по-добре, а този ефект е подобен на ефекта от хероина.

5. След 50 минути
Магнезият, фосфорната киселина, калция и цинкът водят до храносмилане. Той се свързва с големи количества захар и изкуствени подсладители, които ограничават екскрецията на калций чрез уриниране.

6. След 60 минути
Кофеинът започва да действа и всички минерали, включително магнезий, калций и цинк, които влияят на костите и след това се екскретират в урината.

7. След повече от един час 
Разпределението на захарта през тялото е в последния етап. Чувствате пълна енергия, но очаквате честите промени в настроението.
Заедно с газираните напитки и цялото тяло и хранителните вещества, необходими за функционирането на тялото, се отделят от тялото. В крайна сметка рискът от развитие на диабет се увеличава.