Болките в петите започнаха да стават нетърпими! Само ако знаех по-рано тази рецепта на баба за шипове … Вариш един картоф


Болезнените симптоми могат да настъпят по време на първите стъпки след сън или след прекалено дълго ходене. Появяват се в областта на петата или на вътрешната й повърхност.  Болката в петата може да бъде толкова непоносима, че хората се оплакват от усещането за игли в петата .

Смятаме, че традиционните методи на лечение са по-ефективни. Предлагаме няколко метода, които се оказаха ефективни по свой начин.

Най-простото лечение на болка в петата е – бавно, няколко пъти през деня да удряте пети в пода, с което ще увеличите кръвообращението и движението на калций и ще предотвратите отлагането на солта.

Рецепта при болки в петите

Поставяйте на болното място в продължение на седмица за през нощта добре сварен картоф, смачкан с люспите и върху него капнете 15 капки камфоров спирт. Преди да направите тази процедура, е добре да намажете болното място с мас или зехтин.

Прави се компрес с найлон и вълнен шал. Това може да се прави при шипове на всички стави.Сапуни с мед и сол. Смесете мед и сол в същата пропорция (1: 1) и овлажнете болезнената област. Поставете парче марля отгоре, залепете палета и го увийте с пластмасова торба. Носете чорапи и спяйте с тях.

Предлагаме Ви още една рецепта за болка в петата, която е изключително ефективна.

Лекарство с тинктура с аспирин

Стрийте 10 таблетки аспирин (200мг) на прах и ги залейте със 250мл ракия (или 70% медицински спирт) и оставете сместа да престои 1-2 дни.

Разклащайте я всяка вечер и накиснете марля в нея.

Поставете върху петите, поставете найлон и чорапи. Оставете за нощта.

На следващия ден измийте с вода и нанесете малко мазен крем на краката си.