Смачкайте банан и добавете тези 2 съставки! Никога няма да кашляте отново!


Кашлицата може да бъде много досадна, особено по това време на годината. Освен вируси и бактерии кашлицата може да бъде причинена от стареене, тютюнопушене или замърсяване на въздуха.

Като цяло тя е знак за лошо здраве и всеки я мразим. Знаете ли обаче, че тя също е част от механизма на тялото Ви?

Кашлицата се появява, когато тялото се опитва да изчисти централната част на дихателната система. Това принудително действие Ви казва, че нещо не е наред с Вашето здраве. Тя може да бъде причинена от инфекции като бронхит или обикновена настинка или грип. Но знаете ли как да се отнасяте към тях?

Кашлицата обикновено се лекува с конвенционални лекарства като сироп за кашлица, но трябва да знаете, че има много естествени средства, които могат да я облекчат. Според няколко проучвания от 2006 г. насам няма доказателства, че конвенционалните лекарства правят всичко, за кашлицата. Те имат плацебо ефект, причинен от милиардите долари, похарчени за тяхната реклама. От друга страна, естествените средства за защита също са евтини и ефективни. Ето едно такова средство, което може да Ви помогне:

Съставки:

2 узрели банана

2 супени лъжици органичен мед

400 мл. вода

Подготовка:

Сварете водата в подходящ съд, след това поставете обелените банани с помощта на вилица в купа. Сега, изсипете врялата вода над тях, покрийте купата и я оставете за половин час. След като се охлади, добавете меда и разбъркайте добре.

Вземете 100 мл. от това лекарство 4 пъти на ден, като го затоплите малко преди консумацията. Лекарството ще Ви облекчи и ще третира основния проблем на кашлицата. Освен че осигурявате на тялото си хранителни вещества, бананите могат също да Ви помогнат да спите по-добре, тъй като те стимулират производството на серотонин. Това прави плодовете идеално средство за тези нощни кашлици, които могат да Ви лишат от енергия. Освен бананите, медът има много успокояващи свойства, които ще облекчат кашлицата Ви и ще Ви помогнат да спите по-добре.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *