Банановата кора е много полезна, не я изхвърляйте!

Банановата кора е изключително полезна

Бананите са прекрасни плодове, които са много полезни за нашето тяло. По-специално, само два банана могат да заредят човек с енергия за интензивна тричасова тренировка. Затова не е изненадващо, че спортистите, освен протеини, добавят този плод към диетата си.

Бананът съдържа ендорфини, които правят човек щастлив. Въпреки това, не само банановата каша може да ви бъде полезна, но и кората.

1. Може да се използва за пречистване на вода
Банановата кора е естествен филтър, защото абсорбира оловото и меда от водата. Просто я поставете в съд с вода и оставете за няколко часа.

2. Това е чудесен тор за стайни растения. Залейте 2-3 кори с 2 литра вода. Настоявайте два дни, след което отстранете корите. Смесете инфузията с вода 1:1 и полейте цветята.

3. Кората перфектно почиства сребърните съдове! Смелете я и добавете малко вода, за да получите консистенцията на паста. Изтъркайте приборите с тази смес и след това изплакнете всичко под течаща вода.

4. Натуралните масла, ензими и други елементи, съдържащи се в банановата кора, перфектно насърчават заздравяването на рани, а също така облекчават състоянията след изгаряния, ухапвания, драскотини и синини.

5. Масажирайте с парче кора от зрял банан кожата, опитвайки се да втриете съдържанието на меката страна. Този масаж може да се извършва на всеки няколко дни. Естествените плодови киселини и хранителни вещества, съдържащи се в пилинга, нежно ексфолират кожата, подхранват я и я хидратират.

6. Освен че подобрява състоянието на кожата, банановата кора също може да избели зъбите ви и дори да укрепи зъбния емайл едновременно, тъй като съдържа вещества като калий, калций, магнезий, манган и фосфор. Вземете парче бананова кора и изтъркайте зъбите си с нея. Това трябва да се направи след измиване с обикновена паста.

7. Банановата кора съдържа восък, така че можете спокойно да я използвате вместо лак за обувки. Перфектно полира обувките.

8. Бананите съдържат калий, а в банановата кора количеството е няколко пъти по-голямо. Започнете да правите пюре от бананови и ябълкови кори. След като изядете това ястие, нивото на серотонин и допамин в организма се увеличава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *