8 отчаяни сигнала от тялото, че не пиете достатъчно вода

Всеки ден пием вода, без да се замисляме за този факт – хидратирането на тялото е необходимост за всяко живо същество.

Когато почувстваме жажда, съвсем естествено отиваме в кухнята и си наливаме чаша вода . Това е естествен процес, като дишането.

Никой не се съмнява, че водата играе огромна роля за правилното функциониране на нашето тяло, като същевременно изпълнява много различни функции. Например водата е необходима за добро храносмилане и усвояване на хранителни вещества, а без нея е невъзможно да се поддържа тялото във форма.

Но колко чаши вода трябва да пие човек на ден?

Всъщност това зависи от самия човек. По правило хората пият, когато са жадни, въпреки че дотогава дехидратацията вече може да е настъпила. Ето 8 признака, че не консумирате достатъчно вода.

1. Цвят на урината

Ако забележите, че урината е станала по-тъмна от обикновено – жълта или дори кафеникава, веднага изпийте 1-2 чаши вода.

тъмна урина

2.

Брой посещения в тоалетнатаАко ходите до тоалетната по-малко от два – три пъти на ден или само веднъж на няколко часа, тогава просто трябва да започнете да пиете повече вода. Човек трябва да уринира около шест до седем пъти на ден, в зависимост от това колко течност консумира. Ако човек дълго време остане без вода, това може да повлияе неблагоприятно върху работата на бъбреците, което засяга способността на организма да се изчисти.

3. Суха кожа

Сухата кожа може да е причинена от липса на вода в тялото. Изследователите продължават да спорят за точното обяснение на сухата кожа, въпреки че мнозина са съгласни, че това се дължи на съдържанието на вода и мазнини в кожата.

суха кожа

4. Чувството на глад

Поради липса на вода в тялото човек може да изпита глад. Забелязали ли сте, че понякога след хранене продължавате да чувствате глад? Ако е така, имайте предвид, че по този начин тялото ви сигнализира за липса на вода в него.

5. Умора

Хората, които пият малко вода, често се чувстват уморени и без сили през деня. Това е така, защото тялото взема вода от кръвта, което води до намаляване на количеството кислород в нея.

главоболие

6. Главоболие

Главоболието често е в знак, че човек пие малко вода. За да разберете дали това е конкретно ваш проблем, вижте какво ще се случи, ако започнете да се движите бързо или се наведете, за да вземете нещо. Ако главоболието се влоши, опитайте да пиете повече течности.

7. Раздразнителност

Когато в организма няма достатъчно течност, човек може да стане раздразнителен. Изпийте чаша вода, ако причината е тази, тогава симптомите ще изчезнат скоро.

8. Запек

Да, дори червата ви се нуждаят от вода, за да работят добре. Ако тялото не получава достатъчно течност, може да я отстрани от изпражненията си, за да го компенсира. Това неизменно води до запек.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.