Трите храни на ЗДРАВЕТО според д-р Емилова – за здраво сърце, черен дроб и стомах


Нейното име е синоним на здравословен начин на живот – д-р Людмила Емилова е помогнала на хиляди хора да победят здравословните си проблеми и да заживеят наново. Тя е специализирала в областите кардиология и ревматология, вътрешни болести и здравен мениджмънт.

След редица изпробвани чайове и билки върху себе си тя решава да се довери и на народната медицина. През 1993 г. д-р Емилова започва работа в своя нов безлекарствен център, посрещнал пациенти от различни краища на страната и отвъд нея. През 1997 г. д-р Емилова става част от Лекарска асоциация към Обществото за натурална хигиена в САЩ, като тя е първият български представител.

Приемането на хранителни добавки само по себе си не е достатъчно за здравето ви. Трябва задължително да обърнете внимание и на начина, по който се храните, ако искате да водите пълноценен начин на живот. Има някои задължителни храни , които да хапвате при наличието на различни здравословни проблеми и за превенцията от тях. Ето трите топ-храни за здравето според д-р Емилова :

Райска ябълка за сърдечни проблеми

райска ябълка

Райската ябълка е изключително полезен плод, богат на желязо и витамини като А, С, В и др. Ябълката има сърцевидна форма, което и подсказва за кой орган е най-полезна – нормализира кръвното налягане и е полезна за кръвоносните съдове. Заради сравнително добрите количества йод в състава й, може да се консумира и от хора със заболявания на щитовидната жлеза. Още от древността хората са използвали сок от райска ябълка за здравословни проблеми като анемия или настинки. Други полезни вещества в състава на райската ябълка са пектинът, бетакаротинът и др.

За проблеми с черния дроб – хинап

хинап плод

Ако не сте достатъчно запознати с хинапа, сега ще ви представим всички му ползи. Той е високо почитан в китайската култура, като в древността с лечебни цели са се използвали всичките му части. Отварата от смлени костилки помага срещу аритмия на сърцето и различни нервни разтройства. Бабите по нашите ширини са използвали сушените плодове на хинапа в отвара против кашлица и простудни състояния. Интересен факт е, че количеството на витамин С в хинапа е много по-голямо от това в портокала например. Отварата от кори от хинап е способна да балансира метаболизма и да пречисти черния дроб. Друго интересно свойство на тази суперхрана е, че може да потисне апетита за сладко и дори да неутрализира вкуса му, ако хапнем сладко непосредствено след консумация на хинап. Плодовете и листата от хинап регулират и нивата на кръвната захар заради фитохимикалите, които се съдържат в тях.

Земна ябълка за здравето на стомаха

земна ябълка

Земната ябълка е позната и като гулия сред нас. Тя е богата на фибри, полезни киселини, калций, цинк, магнезий, фосфор и още много други полезни хранителни вещества. По този начин тя спомага за укрепването на имунната система. Освен това, заради инулина в състава ѝ земната ябълка действа като пребиотик. Подпомага също така за правилната работа на чревната флора и за по-лесното усвояване на витамини и минерали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.