Цялостен детокс на тялото за 1 ден с краставица и кисело мляко

Краставицата е най-ефективният зеленчук за отслабване. И всичко благодарение на 95% от течността в състава и нереално нискокалоричното й съдържание. Един обикновен зелен зеленчук съдържа органични киселини и диетични фибри, както и минерали и витамини. Дори са разработени специални диети само с нея ! Но не само те са полезни, но и обикновените дни за гладуване на краставици.

Краставицата помага за премахване на токсините, осигурява дневна норма на йод, предотвратява появата на камъни в бъбреците и ускорява метаболизма. Но когато трябва да свалите няколко килограма, не трябва да се придържате към дълга такава диета, достатъчно е само един ден, за да пречистите тялото си.

 

Колко може да отслабнете

Така че, нека да сложим граница между диетата с краставиците и деня за пречистване . Диетичното меню може да се състои не само от зелени зеленчуци, но и от други продукти, включително месо и риба. Тя ви позволява да губите до около 1 кг на ден. По принцип за 7-10 дни ще се отървете от 7-8 кг.

Денят на пречистване изключва месото и рибата. Единственото нещо, което може да върви в тандем с краставиците, е млечен продукт, друг зеленчук или плодове. Този подход ви позволява да свалите 1,5-2 кг за ден .

 

4 варианта за диета с краставици

Направете зеленчукова салата от краставици и домати , подправяйки я само със зехтин. Без сол и подправки. Дневната диета трябва да се състои от четири хранения. В същото време размерът на вашата порция не може да надвишава 150 g.

Тази опция за ден на гладно включва не само краставици за отслабване , но и ябълки. За деня имате 1 кг ябълки и 1 кг краставици без кори. Салатата се прави от тези продукти, подправена с натурално кисело мляко. Разделете целия обем на 5-6 приема.

Денят за пречистване с кисело мляко и краставици се счита за един от най-популярните. Яжте 1 кг краставици на ден, разделяйки обема на 5 приема. Между храненията трябва да пиете кисело млякор и вода, общият обем на ден – 1 литър кисело мляко и 1,5 литра вода.

 

Добавете 0,5 кг извара с ниско съдържание на мазнини към 1,5 кг краставици . Това е дневната ви норма, която е разделена на пет еднакви части. Изварата може да се смесва с пресен магданоз и копът. Освен това препоръчваме да пиете 1,5 литра а вода.

Изберете една от опциите и я повтаряйте не повече от веднъж седмично. Доказано е, че дните на пречистване не само помагат за отслабване, но и са първата стъпка към възстановяване. Опитайте сами и  препоръчайте на приятелите си, които трудно се борят с наднорменото тегло само чрез диети.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.