Учени: Яжте всеки ден по 70 гр от това и вижте какво ще се случи с холестерола ви


Холестеролът допринася за производството на хормони в човешката кръв. Той осигурява функционирането на клетъчните мембрани. Ако нивата му са високи, той се отлага по стените на артериите.

Поради това се наблюдава стесняване на проходимостта на кръвта, образуват се кръвни съсиреци. От своя страна появата им оказва негативни последствия, които често водят до смърт.

Перлен ечемик за сваляне на холестерола

Учените са установили, че перленият ечемик е точно този продукт, който съдържа високо ниво на желязо и магнезий, които допринасят за нормализирането на нивата на холестерола в кръвта.

Неслучайно го наричат ​​“чудодейната зърнена култура“, която помага за поддържане на нивата на холестерола в кръвта.

Честата консумация на тази зърнена култура премахва образуването на плаки в кръвта, предотвратява образуването на кръвни съсиреци, тъй като съдържа витамини като В и К, пише руското издание „Собеседник“.

Витамин Е и сярата, съдържащи се в ечемика, са мощни антиоксиданти, които почиства тялото от токсини и отрови. Калият оказва благоприятен ефект върху работата на сърдечния мускул, а витамините В и К помагат за укрепване на имунната система.

Експертите препоръчват консумацията на перлен ечемик всеки ден. Според тях само 70 грама са достатъчни.

За целта перленият ечемик може да се приема сварен, както и под формата на тинктура от покълнали семена.

Важно: Статията е единствено с информативна цел и не замества балансираното хранене, както и консултацията със специалист! 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.