Две супер рецепти на проф. Чирков за сърцето

Проблемите със сърцето са широко разпространени в съвремието и все повече хора се оплакват от подобен род заболявания.

Стресът, мръсният въздух, некачествената храна, застоялият живот и още ред причини нанасят поражения върху най-важния орган в човешкото тяло. И ако не се вземат мерки, съчетани с профилактични прегледи, последиците от тях могат да бъдат страшни и дори фатални.

Великият в областта на сърдечната хирургия проф. Александър Чирков дава два основни съвета или т.нар. „рецепти“ за лечение и поддържане на болно сърце, които трябва да се спазват ежедневно, за да си гарантираме здравето и дълъг живот.

Първият съвет на големия учен е никога, абсолютно никога да не се храним след 18 часа вечерта.

„Често пъти пациенти със сърдечни проблеми идват при мен и се оплакват, че имат екстрасистоли, аритмия, прескачане.

И се оказва, че не са спазили това наистина важно за здравето им изискване – да не ядат след 18 часа. Тогава винаги в корема се образуват газове. Те повдигат диафрагмата, а тя от своя страна притиска сърцето и става лошо“, обяснява проф. Чирков.

Това, което също препоръчва на пациентите, е да си направят една от възможно най-здравословните смеси за сърцето, която да приемат редовно.

Тя се прави, като се смесят 10 глави чесън, счукан на каша, заедно със сока от 10 лимона и 1 килограм мед. Тази смес трябва да престои една седмица и чак след това е готова за консумация.

Пием от нея веднъж на ден, по четири лъжички – приемаме на малки глътки и бавно, като не забравяме да задържим за малко в устата, преди да глътнем.

Количеството от сместта е достатъчно за два месеца прием, а помага и на много болни и възрастни хора, които дори трудно стават и се движат.

Не на последно място, бъдете добри и не пропускайте лоши мисли, а още по-малкото злоба и завист в ума си. Защото мозъкът е сто пъти по-опасен за сърцето дори от пушенето. Казвам го съвсем откровено и директно, защото съм го виждал“, твърди големият проф. Чирков.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *