Запомнете тези дати: 3 юли, 1 август, 31 август и 29 септември 2023 г. – очаква ни ПОДАРЪК от ВСЕЛЕНАТА! –


Това лято в космическо и енергийно отношение ще бъде наистина уникално. Например четири суперлуни очакват всички ни, а влиянието им ще е повече от осезаемо.

Четири поредни Суперлуни : изключително рядко явление предстои на 3 юли, 1 август, 31 август и 29 септември 2023 г.

Суперлуната е астрономическо явление, при което пълнолуние или новолуние възниква, когато луната е в най-близката си точка до земята в своята орбита, наречена перихелий. В резултат на това Луната изглежда с 14% по-голяма и с 30% по-ярка от обикновено. Суперлуна се случва приблизително веднъж на всеки 14 месеца.

Дните на суперлунията са силни енергийни дни, които влияят върху съдбата на хората.

Какво е уникалното на суперлуната

Суперлуната е уникална с това, че е комбинация от няколко фактора, които правят луната особено ярка и голяма в небето. Ето няколко причини, поради които суперлуната е уникална:

  • Суперлуната възниква, когато Луната е в най-близката си точка до Земята в своята орбита. Това кара Луната да изглежда по-голяма и по-ярка от нормалното.
  • Когато Луната е ниско на хоризонта, тя може да създаде илюзията, че е още по-голяма и по-близо до Земята. Това се дължи на оптичен ефект, известен като „ефект на луната“, който влияе върху възприемането на размера и разстоянието.
  • Суперлуните не се случват толкова често. Обикновено по едно суперлуние се случва веднъж на всеки 14 месеца, така че това събитие може да се счита за относително рядко и уникално.
  • Някои хора вярват, че суперлуната може да повлияе на природни явления като приливи и отливи, както и на времето. Въпреки че научните доказателства за това влияние са ограничени, мнозина все още се наслаждават на това астрономическо явление.

Какво ще се случи във Вселената в периода на 4 Супер Луни?

  • На 3 юли ще има Пълнолуние и Супер Луна. Това е първата от четирите суперлуни през 2023 г. Спътникът на Земята ще бъде от противоположната страна и ще бъде напълно осветен от Слънцето. Древните индианци са наричали това явление пълна Луна. По това време на мъжките елени растат нови рога. Също така, това явление се наричало Луната на гръмотевиците или сеното.
  • 1 август – Пълнолуние и Супер Луна. Древните наричали това явление есетрова Луна, защото по това време въпросната риба се хващала възможно най-лесно. Тази августовска луна има и друго име – Луната на зелената царевица или зърно. Това е втората суперлуна за 2023 г., когато нощното светило ще бъде особено ярко в небето.
  • 31 август – Пълнолуние, Супер Луна и Синя Луна. Земният спътник също ще бъде разположен на противоположната страна на планетата и ще бъде максимално осветен от Слънцето. Това е третото суперлуние за годината и второто пълнолуние за месеца. Нарича се „Синя луна“.
  • 29 септември е четвъртата и последна супер луна за годината. Пълната луна на царевицата, така са я наричали древните индианци. По това време тече жътвата. Тя също така включва концепцията за луна на реколтата – пълнолуние, което идва всяка година по-близо до есенното равноденствие.

В Суперлуната хората могат да изпитат различни емоционални колебания, да бъдат нестабилни и да изпаднат в депресия.